E-TİCARET YAPARAK PARA KAZANMA

 


E TİCARETE NASIL BAŞLANIR

Ünlü olan internetten satış yapan firmalara trendyol,N11,çiçek sepeti buralara kaydolup ürünlerinizi buralarda satın. ama böyle büyük firmalarda komisyon olaylarıda oluyor bilginiz olsun. 

Bir diyer seçenek ise sosyal medya hesaplarınızdan satış yapmak instagram, tiktok, facebook belirli bir kitleniz varsa buradada çok başarılı olabilirsiniz. 

Başka bir seçenek ise kendi e ticaret sitenizi kurmak ama bu işin zor yanları var sitenize trafik çekmek ve siteyle uğraşmak gibi sitenizdemesafali satış sözleşmesi, gizlilik güvenlik ve iade politikası bunları sitenize eklemeniz gerekiyor. ve daha sonra takipçi toplamak için  gogle reklamlar facebook instagram gibi yerlere reklam vermeniz gerekiyor. sonra kargo şirketiyle anlaşmalısınız kargonuz ücretsiz olursa daha fazla satış yaparsınız bunu untmayın.  

Ne yapacağınıza karar verdikten sonra kendinize bir şirket kurun. başta şahıs şirketi olarak başlayın bir tane muhasebeci tutun bu işlerede küçük adımlar atarak büyürsünüz.



E ticaret sitesinde satış yapmak 

E ticaret sitesi kurulumu yapmanız gerekiyor 

Kargolarla siz uğraşırsınız iptal yada iade gibi süreçlerde 

Sanal post çıkarmanız gerekmektedir bankalara başvurarak 

Sosyal medyayı bir aktif şekilde kullanmalısınız

Sitenize trafik çekmek için uğraşmalısınız

Pazar yerlerinde satış yapmak 

Pazar yerlerinde başka satıcılarda olduğu için rekabet olacaktır. 

Pazar yerlerinde komisyon ödemek durumunda kalırsınız. 

Sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanmalısınız 

Kargoyu görmediyiniz için güvenilir olmayabilir  

kazancınız web sitedeki gibi olmaz düşebilir

Bu işler gözünüzü korkutmasın istedikten sonra yapamıyacağınız hiç bir şey yoktur. şimdi kalkıp bu işle ilgili çalışmalara başla başlamadan pes etme yarın iyki başlamışım diyeceksin araştır öğren ve uygula istediklerini gerçekleştir. parayla ilgili yazıma buradan ulaşabilirsiniz


Yorum Gönder

0 Yorumlar