PARA ASLINDA NEDİR?



 Para bir araçtır aslında çünkü sizi biryerden biryere hızlı götürebilir. Para özellikle özgür olmamız için gerekli şimdi bütün çalışanlara sorun özgürlermi istedikleri zaman istedikleri şeyleri yapabiliyorlarmı ama siz başkasını özgür etmek için uğraşmayın kendiniz özgür olun. finansal özgürlüğünüzü sadece siz sağlayabilirsiniz. 

para mutluluk getirir mi? 

Tabiki bu soru herkez için değişebilir ama bana sorarsanız para evet bir heves yada mutluluk getirebilir. ama bu geçici bir süreliğinedir. sonra yeniden mutsuz olabilirsiniz yinede parası olmayan bir insan mutsuzdur. niyeki diyeceksiniz hepinizin belkide bildiği geçim sorunları yüzünden peki zenginler mutlumu diyeceksiniz onlardada belki geçim sıkıntıları yoktur ama onlarda'da belkide huzur yoktur her insanın istediği şey aslında sonuç olarak para mutluluk getirirmi sorusuna gelecek olursak bence asıl mutluluğu para getirmez asıl mutluluğu insanların kendisi sağlar. 




PARA ZAMAN İLİŞKİŞİ

Şimdi bana paranın zamanla ne alakası olduğunu söyliyeceksiniz size hemen anlatayım. bir insanın günde 24 saati var dimi şimdi ikitane insan düşünelim. bir tanesi normal bir işte çalışıyor ve asgari ücret alıyor olsun. diyeride finansal özgürlüğünü sağlamış çalışma saatlerini kendi seçtiği bir freelancer bir çalışan olsun. birinci kişi sabah 8 'den akşam 18:00 kadar çalışıyor olsun. bu kişi günün 10 saatini aylık asgari ücret karşılığında sattıyor peki ikinci kişi onun belli bir çalışma saati olmadığı için sabah erken kalkıyor güzel bir kahvaltı kendine vakit ayırdıktan sonra 4-5 saat kendinin çalışma planına göre çalışma saatlerini ayarlıyor öğlenleri dinlenebiliyor. ve arta kalan işi varsa  onuda akşamları hallediyor. 

üstelik bunları yaparkende üzerinde bir baskı olmadan rahatça yapabiliyor istediği zaman tatil yapabilir çünkü oraya bigisayarını götürüp orada'da çalışabiliyor ve asgari ücretin belki'de kat kat fazlasını alıyor.  

peki sonuç birinci kişi emekli olmak için 40-50 yıl çalışıyor ikinci kişi ise böyle bir telaşası olmadığı için rahat ve mutlu bir hayat sürüyor. 

gerçekten para için mi? çalışıyoruz  

evet para kazanmak için 1 ayımızı satıyoruz hiç bir insan konuya bu şekilde yaklaşmıyor sen aslında bir ay çalışıp para kazanmıyorsun 1 ay zamanını belkide gereksiz lüks şeyler almak için satıyorsun.özellikle bu konuya deyinmek için uğraştım insanlar böyle ömür boyu çalışıp başkasına köle olmasınlar kendi hayatlarını en güzel haliyle özgür mutlu ve parayı kafaya takmıyacak şekilde yaşasınlar. hayatınızı emekli olmak için çalışarak geçirmeyin. buraya kadar okuyan herkese teşekkürler.ben yine sizlere faydalı olmak için burada olcağım.



 

Yorum Gönder

0 Yorumlar