STOK FOTOĞRAFÇILIĞI YAPMAK

 


stok fotoğrafçılığı

Fotoğraf çekmeyi seviyorsanız bu iş modeli tamda size göre. Herhangi biryeri yada eşyayı ve daha birçok alanda fotoğraflar çekip shutterstock gibi internet sitelerine yükleyip satabilirsiniz.Çektiğiniz fotoğreflar beyenilirse iyi bir ek gelir yaratabilirsiniz. Fotoğraf satılırmı demeyin birçok insan bu işten güzel miktarlarda para kazanabiliyor. 

Bu işte fotoğrafınızı motajlamanıza gerek yok. Elinizde olması gereken güzel bir fotoğraf makinesi ama benim yok derseniz iyi fotoğraf çeken bir telefonda olur. Güzel manzara fotoğrafı yada mutluluk dolu aile resimleri ve  bir canlıyı çekebilirsiniz mesela. 


stok fotografcilik


Siteye her türden fotoğraf yükleyin ve hangisine talep fazla olursa ona yönelin. İlk başlarda satılmaya bilir fotoğraflarınız ama ne kadar fazla yüklerseniz satma şansınız o kadar yüksek olur. Günün ek işi olarak siteye birkaçtane fotoğraf yükleyin. Ve satılması için bekleyin günümüzde güzel bir ek gelir yöntemi hem bu işle uğraşarak boş vakitlerinizide değerlendirmiş olursunuz. 

Tabikide çektiğiniz fotoğrafları düzenlemeden yüklemeyin çünkü fotoğraf çok kötü gözükürse talep görmeyebilir. özellikle trendleri takip etmeyi unutmayın 

STOK FOTOĞRAFÇILIĞI YAPABİLECEĞİNİZ SİTELERİ 

1-SHUTTERSTOK 

2-DEPOSİTPHOTOS

3-ADOBE STOCK

4-DREAMSTİME

5-İSTOCK 


Yorum Gönder

0 Yorumlar