SPOR YAPIN

 


Sağlıklı bir vicut için spor yapmamız gerekiyor ama sadece spor yapmak yetmez beslenmemizide düzenlememiz gerekiyor. Sabahları yapılan sporla güne daha dinç ve motive şekilde başlarız.Spora başladığınız zaman disiplinli olmanız gerekiyor. Hayatınızı bir parçası haline gelmeli güzel bir planlama ile devam edin vicudunuz ve kaslarınız güçlenmeye başlıyacak. 

SPOR YAPMANIN FAYDALARI

1-Vicudunuz daha sağlıklı olur. 

2- Vicut yaşınız hep genç kalır.

3- Kaslarınız gelişir daha kuvvetli olursunuz. 

4- Düzenli spor yaptığınız zaman sağlıklı yönden kilo alıp yada verebilirsiniz. 

5-Gün içindeki enerjiniz artar daha zinde hissedersiniz. 

6-İlerde çıkacak birçok hastalığı önlemiş olursunuz. 

7- Hayatınız daha planlı ve disiplinli olmaya olanak saşlar. 

8-Uyku prolemlerine ve strese iyi gelir. hormonların daha düzenli çalişmasında etkilidir. 

9-Performansınız yükselir gün içinde daha az yorulursunuz. 

10-Kalbe iyi gelir kalp ritmini düzenlemede büyük etkisi vardır. 

Sonuç olarak bence herkesin düzenli bir spor aktivitesi olmalı. Kendi sağlığınız için spora başlayın en azından haftada iki üç gün düzenli olarak yapmaya çalışın. Sağlığımız bu hayattaki en değerli şeyimiz onu doğru kullanmak bizim elimizde. Yaşınız kaç olursa olsun farketmez sporu haytınıza dahiİ edin. Ve daha sağlıklı daha motive bir hayat sizi bekliyor. 

spor yapmak için en uygun saat 

Spor yapmak için en uygun saat sabahları olabilir. gününüz daha enerjik geçmesi için zamanınız yoksa akşamlarıda yapabilirsiniz ama gün içinde yorulduğunuz için akşamları spor yapmak yorucu olabilir. 

ısınmadan spor yapmak

Isınmadan spor yapmanızı önermem çünkü vicut henüz spora hazır olmaz ve bunu sürekli yaparsanız sakatlıklara bile yol açabilir spordan önce 5-10 dakika ısının ve sporunuza öyle devam edin bu daha sağliklı olacaktır. 

her gün spor yapmak 

Her gün spor yapmak kötü bir fikirdir. vicudunuzun dinlenmeyede ihtiyacı vardır. yaptığınız sporla kasa tahribat verip yeterli karbonhidrat ve proteğini aldıktan sonra dinlenmeye çekilmelisiniz. böylelikle sağlıklı bir şekilde vicudunuzu geliştirebilirsiniz. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar