HAYIR DEMEK

 


Biliyorum belkide hepimizde var bu insanlara nedense hayır diyemiyoruz. Ama kendi iyliğimiz için bunu yapmamız gerekiyor. Seni biryere davet eden insanlar varsa ve senin daha önemli işlerin varsa onlara hayır demen gerekiyor. Özellikle sana birşey katmayan ve seni kötü yönde etkileyen arkadaşların varsa yada insanlar varsa bunlara kesinlikle hayır diyin zaten onlar sizden soğuyarak hayatınızdan kaybolup gidecekler. 

Peki herkeze evet demekten yorulmadıkmı, yapmak istemediğimiz şeyler için niye evet demek zorundayız. Çünkü kendimizi hep evet demeye alıştırmışız ama bu günden sonra hayır deme alışkanlığı kazanacağız. Bunu demek bizi daha mutlu yapacak çünkü artık herkeze evet demek yerine hayır diyerek üstümüzde yük olan işleri yada istemediğimiz şeyleri yapmak zorunda olmayacağız. 

Hayır diyerek kendinize daha çok vakit ayırmış olursunuz. Başarılı insanlar en çok hayır diyen insanlardır. çünkü kendilerine daha çok zaman ayırırlar kendi gelişimlerine daha çok odaklanırlar. Kendileri için faydalı olmayan gerekşiz şeylere hayır demeyi bilireler. 

Sizde böyle yaparak kendinizi daha iyi geliştirebilirsiniz. Başkalarına sürekli evet demek yerine kendi kişisel gelişiminize odaklanın. Hiç birşey sizden kıymetli değil hayır demek diyer insanları kendinizden soğutur. Ama bu aslında güzel birşey böylelikle kendinizin daha çok farkına varırsınız.

Yorum Gönder

0 Yorumlar