TELEFON BAĞIMLILIĞI



 Telefon bağımlılığı,telefon zararları,telefonun zararları nelerdir bu gün bu konular üzerinde duracağız.

Çoğu insan sabah kalktığında ilk iş olarak telefona bakıyor ve belkide hiç anlamadan sabahlarını mahvediyorlar. bunun yerine sabah kalktığınızda 1-1.5 saat telefon, tablet, bilgisayar hiç bir cihaz kullanmayın. bunun yerine kahvaltınızı hazırlayın sporunuzu yapın dışarı çıkın güneşin doğuşunu izleyin artık sabahları kalktığınızda telefonda saatlerinizi geçirmeyin. 

 Telefona uzun süre bakmanın zararları  

1-Çok fazla telefonla vakit geçirmek vicudunuzun belirli yerlerinde ağrılara sebep olur. 

2-Telefon oynarken çok sabit kalırsanız duruş bozukluklarına yol açabilir. 

3-Uzun süre telefona bakmak zeka problemlerine yol açar. 

4-Sizi asosyal bir insan yapar ve tembelliğe yol açar. 

5-Göz sağlığını olumsuz yönde etkiler ve bulanık görmenize sebep olur. 

6-Çok fazla radyasyon yaydığı için ileride sağlık problemleriyle karşı karşıya kalabilirsiniz. 

7-Gözlerinizi yorar baş ağrılarına sebep olur. 

8-Büyük oranda zamanınızı öldürür. yapacağınız işleri ertelersiniz sürekli  

9-Çok uzun süre telefona bakarak kötü örnek olmuş olursunuz. 

10- Unutkanlığa sebep olur sizi deprosyana bile sokabilir kötü hissetmenize sebep olur. 




Artık telefon kullanımınıza dikkat edin evet telefonun faydasıda var ama doğru şekilde kullanırsanız sürekli sosyal medyada gezip videolar izlemek size hiç bir fayda sağlamayacaktır. telefon kullanımınızı sınırlandırarak kendinize çok büyük bir iylik yapmış olacaksınız.hem kendinize daha çok vakit ayırmış olacaksınız.  

Kendinizi bu cihazlara bağımlı hale getirmeyin unutmayın dünya her saniye gelişiyor ve siz bunun gerisinde kalmayın telefonu yeni bilgiler öğrenmek yada araştırma yapmak için kullanın bu sayede zamanınızı daha verimli geçireceksiniz.  


Telefon bağımlılığından kurtulmak için  

Kendinize yeni aktiviteler bulun ve telefonunuzda en çok zaman geçirdiyiniz uygulamaları silmenizi öneririm. silmek istemiyorsanız bu uygulamaların kullanım sürelerini sınırlandırın. işinize konsantire olun gelişiminize odaklanın telefonunuza gelen gereksiz bildirimleri kapatın benden size küçük bir öneri telefonunuzu uçak moduna alabilirsiniz ve böylelikle telefonunuzla bağınızı koparmış olursunuz.  

Telefonu faydalı şekilde kullanma 

Telefonunuzu sabahları uçak moduna alın gereksiz zaman kaybettiğiniz uygulamaları silin. telefonla yatmadan önce oynamayın eğer telefonda vakit geçirecekseniz kendinize bir süre belirleyin. telefonunuzu kendi gelişiminiz için kullanmaya çalışın. 


 Bu cihazlara bağımlı olmak çok kolay siz farketmiyorsunuz ama sizi kendi dünyanıza çekerek orada kalmanıza sebep veriyor. diyer bağımlılık konularına buradan bakabilirsiniz.  

  




Yorum Gönder

0 Yorumlar